Česky English
Drobečková navigace

Úvod > Blog > Letecký den ve Strunkovicích nad Blanicí

Letecký den ve Strunkovicích nad Blanicí



Datum konání:
23.7.2022

V sobotu 23. července jsme se zúčastnili leteckého dne ve Strunkovicích, který se opravdu moc povedl! Akce se konala po 4 letech odmlky a program byl skutečně nabitý. Leteckou show tradičně zahájil přelet Gripenů. Na návštěvníky čekala přehlídka letecké akrobacie od Petra Kopfsteina, Martina Šonky a Petra Jirmuse. Vidět tuto trojici vystupovat během jednoho dne je podívaná, kterou jen tak nezažijete. K vidění byly ukázky leteckých bitev z první i druhé světové války. Nad letištěm se také vznášely 2 vrtulníky - PZL W-3 Sokół a bojový vrtulník Mil Mi-24, který předváděla Armáda České republiky. Kromě zde jmenovaného bylo připraveno mnoho dalších vystoupení, a tak bylo stále na co koukat.

Mezi nejzajímavější kousky samozřejmě patřil náš Max Holste MH.1521 Broussard, který pro diváky opět prezentoval kapitán Vladimír Peroutka. Podívejte se na sestřih z leteckého dne a naše vystoupení, který jsme pro vás připravili:



Děkujeme pořadatelům za pozvání a fanouškům za podporu. Den byl skvěle zorganizován. Pořadatelé nás mile přivítali, pohostili a panovala přátelská atmosféra s fanoušky letadel. Jsme rádi, když můžeme tak výjimečný historický kousek, kterým je Broussard ukázat lidem a udržovat ho díky tomu v dobrém stavu. Doufáme, že se do Strunkovic opět vrátíme při dalším ročníku. Moc jsme si to s vámi užili!

 

Více o letadlu Broussard        Chci se Broussardem proletět!

 

Před hangárem
Doplnění paliva
Cestou přes Dobřany
Výstava na stojánce
Start vystoupení
Výstava
Vrtulník Mil Mi-24
Výhled cestou domů